ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Το Cricklewood είναι μια κοινότητα στο βορειοδυτικό Λονδίνο η οποία δεν έχει ούτε δημαρχείο, ούτε βιβλιοθήκη και πλατεία, ούτε καν ένα παγκάκι. Το πρακτορείο Spacemakers στρατολόγησε τις εταιρείες design “Studio Hato” και “Studio Kieren Jones” για να δημιουργήσουν την πρώτη κινητή πλατεία πόλης. Η πρόθεση του έργου είναι να αναδείξει την έλλειψη χώρων πράσινου και ανέσεις στην κοινότητα δίνοντας στην πόλη το δημόσιο χώρο που τους αξίζει.

Με ένα παιχνιδιάρικο αλλά αποτελεσματικό τρόπο οι Spacemakers έμμεσα προσπάθησαν να βρουν την απάντηση σε ένα ερώτημα: Αν το Cricklewood είχε μια πλατεία, τι θα συνέβαινε εκεί; Το αποτέλεσμα αλλά και η απάντηση σε αυτό; Ένα πολυμορφικό τροχήλατο με ένα μικροσκοπικό πύργο ρολογιού, το οποίο μπορεί να σταθμεύσει σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο μετατρέποντάς τον σε ζωντανές εκδηλώσεις μιας κοινότητας. Έδειξε ότι αν το Crickelwood είχε πράγματι μια πλατεία, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έρθουν για να δουν προβολές ταινιών, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς σκάκι, να παρακολουθούν εκθέσεις και συζητήσεις.

Η δομή του τροχήλατου οχήματος διαθέτει μια βάση καλυμμένη από κόντρα πλακέ, επένδυση από faux-τούβλο και ένα χειροποίητο ρολόι στην κορυφή του. Στο εσωτερικό αποθηκεύονται ομπρέλες, παγκάκια, τραπέζια και καρέκλες.

Εύκολα λοιπόν θα χαρακτηριζόταν ένα όχημα με τρέλα, παρέχοντας ένα πολιτικό σκηνικό!

cricklewoods-mobile town 5 cricklewoods-mobile town 10 cricklewoods-mobile town 6 cricklewoods-mobile town 7 cricklewoods-mobile town 8 cricklewoods-mobile town 9

cricklewoods-mobile town 11

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s